Zlaté krokety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
1 ks vejce
strouhanka
hladká mouka
směs
40 g máslo
500 g brambory
2 ks žloutek
4 lžíce krupice
1 lžíce eidam
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vsypeme do kastrolu s osolenou vodou. Vodu přivedeme k varu a brambory vaříme asi 15 minut doměkka.

  2. Brambory slijeme a necháme pořádně okapat. Šťouchadlem brambory jemně rozmačkáme. Přidáme nastrouhaný sýr, máslo, žloutky, dochutíme a necháme zchladnout. Pokud je hmota moc řídká, přidáme trochu krupice.

  3. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme krokety (malé oválky). Krokety obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a smažíme ve velké vrstvě oleje dozlatova.

  4. Zlaté krokety podáváme jako dobrou přílohu k různým masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!