Žloutkové věnečky s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
10 ks vejce
500 ml mléko
30 dkg hladká mouka
14 dkg tuk na pečení
krém
1 lžíce rum
1000 ml mléko
20 dkg cukr moučka
20 dkg tuk na pečení nebo máslo
4 balíčky vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Mléko s máslem a solí přivedeme k varu a stáhneme z ohně. Přidáme mouku a mícháme, dokud se nelepí na stěny hrnku. Nenecháme vystydnout a pak vmícháme vejce jedno po druhém.

  2. Cukrářským sáčkem stříkáme na vymazaný plech věnečky a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení troubu neotvíráme.

  3. Během pečení si připravíme krém. Z mléka a prášku svaříme pudink. Po vychladnutí přidáme máslo, které jsme vyšlehali s cukrem, přimícháme i rum.

  4. Upečené žloutkové věnečky rozkrojíme a plníme krémem. Nakonec posypeme cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!