Žloutkový krém do věnečků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
1 l mléko
1 balíček vanilkový cukr
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
cukr
rum

Postup přípravy receptu

  1. Mléko zahřejeme, 1 dl si necháme stranou. Do zahřátého mléka vsypeme cukr (podle chuti), přidáme rozklepnuté žloutky, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Za stálého míchání přidáme pudinkový prášek rozmíchaný v odloženém mléce a uvaříme hustý krém.

  2. Žloutkový krém do věnečků necháme za častého míchání vychladnout a poté jej pomocí cukrářského sáčku plníme do věnečků. Pokud si utvoříme mini věnečky, lze je poté podávat i jako cukroví.

  3. Pro ještě lepší výsledek můžeme do žloutkového krému přidat trochu rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!