Zmrzlinová bomba s kandovaným ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce rum 20 g kandovaná třešeň 50 g jemná hořká čokoláda 20 g kandovaný ananas 0 l vanilkový zmrzlinový krém 20 g kandovaná meruňka 20 g citronát a oranžát 4 sněhová pusinka na ozdobu 0 l šlehačka kandované ovoce
Postup Zmrzlinová bomba s kandovaným ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Zmrzlinový krém vložíme do chladničky, formu, hnětací i podávací mísu do mrazničky. Kandované ovoce nakrájíme nadrobno a smícháme s rumem.
Čokoládu nastrouháme. Pusinky rozdrtíme na jemno, oboje zmrazíme. Zmrzlinový krém šleháme v hnětací míse do krémovita. Vmícháme kandované ovoce, čokoládu a drobečky, naplníme jej do formy, uhladíme a zmrazíme.
Šlehačku ušleháme do tuha, naplníme do stříkacího sáčku s trubičkou. Formu ponoříme do studené vody, zmrzlinu vyklopíme na mísu, nastříkáme šlehačku a ozdobíme kandovaným ovocem.