Amur v tomatu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce sůl 1 lžička solamyl 3 ks cibule 1 dl voda 1 ks rajče 4 lžíce kečup 3 kapky ocet balsamico olivový olej 3 ks zelená paprika 2 špetky mletý černý pepř 2 špetky mletá pálivá paprika 4 porce amur - podkovy
Postup Amur v tomatu
Postup přípravy receptu
-
Porce amura dobře osolíme, okořeníme a zakapeme olivovým olejem. Necháme dobře uležet
Na rozpálenou hlubší pánev vložíme připravené porce amura a z jedné strany opečeme. Po otočení rybu zasypeme na proužky pokrájenou cibulí a zelenou paprikou, přidáme kousky rajčete a přikryjeme poklicí - necháme péct asi 5 minut. Pak přidáme kečup, podlijeme vodou rozmíchanou se solamylem a zakápneme tmavým octem balsamico. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut
Amura podáváme s vařenými bramborami, které přeléváme tomatovou omáčkou.