Ananasové tiramisu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

90 g cukr
1 sklenka rum
500 g mascarpone
2 sklenky smetana ke šlehání
1 plechovka ananasový kompot
400 g dlouhé piškoty
1 sklenka ananasová štáva

Postup přípravy receptu

  1. Ananas necháme odkapat a nakrájíme ho na malé kostky. Do šťávy z ananasu přidáme rum nebo limoncelo.

  2. Mascarpone dobře a rychle promícháme s cukrem a pomalu přidáme našlehanou smetanu a ananasovou šťávu. Společně promícháme.

  3. Připravíme si nádobku, do které budeme připravovat ananasové tiramisu.

  4. Na dno nádobky přikládáme piškoty, které v rychlosti namáčíme v ananasové šťávě, přikryjeme mascarponem, posypeme nakrájeným ananasem. Postup opakujeme do vyčerpání surovin. Vrch ukončíme potřením mascarpone a posypáním ananasem.

  5. Ananasové tiramisu ozdobíme dle naší fantazie a dáme do lednice alespoň na 4 hodiny ztuhnout.

  6. Ananasové tiramisu podáváme studené, pro děti jej připravujeme zvlášť bez alkoholu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!