Anglické hovězí pirožky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks listové těsto
náplň
3 stroužky česnek
sůl
majoránka
2 ks cibule
0.5 ks pórek
pepř
600 g mleté hovězí maso

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si náplň. Cibuli a pórek nakrájíme, česnek nakrájíme na lupínky a vše usmažíme na másle. Pak přidáme mleté maso a restujeme. Do směsi přidáme majoránku, pepř a sůl.

  2. Listové těsto vyválíme na tenký plát. I již koupené vyválené těsto vyválíme. Z těsta vykrajujeme kolečka asi jako dlaň veliká. Do každého kolečka vložíme 1 - 2 polévkové lžíce náplně. Okraje potřeme vodou a přimáčkneme do tvarů pirožků, tedy písmene D. Je jich celkem dost, záleží jak jsou velká. Na jednu porci stačí 2 kusy a zbytek můžete zamrazit na příště. Anglické hovězí pirožky pečeme při 210 °C.

  3. Anglické hovězí pirožky podáváme s bramborovou kaší nebo hranolky a doplníme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!