Vepřová panenka v anglickém kabátku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
500 g brambory
pepř
mletá paprika
200 g anglická slanina
300 g listový špenát
600 g vepřová panenka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na 4 stejně velké díly (4 porce). Osolíme, opepříme, můžeme lehce potřít česnekem. Takto připravenou panenku, vložíme do pekáče a v troubě necháme při teplotě cca 200° asi 20-25 minut (záleží na tloušťce panenky)

  2. Jakmile je panenka hotová, vyjmeme z trouby, naklademe na ni plátky anglické slaniny a do výpeku přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu (ozdoba). Vložíme opět na přibližně 5-7 minut do trouby

  3. Mezitím si připravíme špenát na ozdobu. Listový špenát podusíme se stroužky česneku. Zároveň, co se dodělal špenát, se nám i pěkně zpekla slanina na panenkách

  4. Nyní už zbývá jen příloha - brambory opečené na pánvičce. Osolené a mletou paprikou posypané nakrájené brambory opékáme na pánvičce asi 5-7 minut

  5. Můžeme tedy servírovat na talíř. Panenku položíme, polijeme výpekem s kostičkami anglické, přidáme opečený brambor a kopeček dušeného listového špenátu. Dozdobit můžeme ještě měsíčkem citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!