Panenka se slaninou a omáčkou z anglické hořčice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka sůl
2 ks žloutky
olivový olej
olivový olej
zakysaná smetana
bílý vinný ocet
rostlinný olej
2 ks vepřová panenka
worcester
1 ks červená cibule
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mletý černý pepř
anglická hořčice
10 dkg plátky slaniny
1 ks červená papríka

Postup přípravy receptu

  1. Panenky nakrájíme na kousky, každý o váze asi 50 g. Kousky masa zabalíme do slaniny, osolíme a opepříme a spolu s kousky červené papriky a červené cibule napícháme na špejle. Špízy dáme na rozpálený gril, který potřeme kouskem špeku a necháme grilovat

  2. Mezitím připravíme omáčku - dva žloutky prošleháme s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme, pomalu přiléváme rostlinný olej a šleháme až do krémovité konzistence. Na závěr přidáme kapku olivového oleje, prošleháme. Do této domácí majonézy přidáme kapku worcesteru, lžičku anglické hořčice a lžíci zakysané smetany

  3. Ogrilované špízy servírujeme s omáčkou z anglické hořčice

  4. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!