Pikantní kuřecí paličky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
4 lžíce máslo
3 lžíce majonéza light
2 lžíce zakysaná smetana
1 lžička citronová šťáva
1 lžička citronová šťáva
1/2 lžičky pálivá paprika
12 ks kuřecí spodní stehno
1 lžička worchesterová omáčka
100 g sýr s modrou plísní
hrubá mořská sůl
1 lžíce ostrá chilli omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí spodní stehýnka očistíme, omyjeme a osušíme. Do každé paličky uděláme ostrým nožem 2 - 3 hlubší zářezy. Kuřecí paličky rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Stehýnka se nesmějí dotýkat, aby se dobře opekla. Pak je potřeme olejem, posypeme hrubou solí a dáme péci do trouby předehřáté na 230 - 250 °C. Stehýnka pečeme asi 25 - 30 minut dorůžova

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Modrý sýr rozdrobíme na malé kousky a promícháme se zakysanou smetanou a majonézou. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, worchesterem a citronovou šťávou

  3. V kastrůlku rozpustíme máslo, ke kterému vmícháme chilli omáčku a pálivou papriku. Za stálého míchání necháme zálivku zhoustnout a dochutíme citronovou šťávou a solí. Upečené kuřecí paličky vložíme do mísy a přelijeme ostrou zálivkou tak, aby se dostala do zářezů, ale maso v ní nebylo ponořené

  4. Pikantní kuřecí paličky rozdělíme na porce a podáváme se sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory, pečivo, chybět nesmí tyčky z čerstvé karotky a stonků oloupaného řapíkatého celeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!