Cuketové tyčinky s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

slanina
sůl
1 ks vejce
200 g máslo
300 g cuketa
1 balení prášek do pečiva
100 g tvrdý sýr
380 g špaldová mouka
1 balení bilý jogurt
semínka
1 lžíce pesto z medvědího česneku
1 lžíce pesto z medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nastrouháme cuketu najemno, raději použijeme 2 malé než 1 velkou, lehce posolíme a necháme půl hodiny odpočívat

  2. Mezitím si odvážíme do misky mouku (může být i bílá hladká), kterou si smícháme s práškem do pečiva. Nakrájíme studené máslo, přidáme k mouce a prsty začneme tvořit jakoby drobenku. Jakmile máme máslo s moukou nahrubo zpracováno, přidáme nastrouhaný tvrdý sýr, pesto z medvědího česneku (můžeme nahradit prolisovanými stroužky klasického česneku) a částečně vymačkanou cuketu. Vodu z ní nevyléváme, ale použijeme do těsta podle potřeby. Svižně zpracujeme v hladké těsto. Pokud je potřeba, přisypeme mouku, ale ne zbytečně moc, jen tak aby nebylo příliš lepivé. Zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň 30 minut v lednici

  3. Po vytažení z lednice dáme těsto na pomoučený vál a vyválíme na plát silný cca 3 mm. Rádýlkem nakrájíme těsto na požadované tvary a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Tvary potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme oblíbenými semínky či slaninou nakrájenou na kostičky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 10 minut

  4. Hotové cuketové tyčinky podáváme s rychlým dipem, který připravíme smícháním bílého jogurtu či zakysané smetany a pestem z medvědího česneku podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!