Babiččin hraběnčin koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
kakao
1 ks vanilkový cukr
strouhaná jablka
1 ks vanilkový pudinkový prášek
těsto
4 ks žloutek
0 ks prášek do pečiva
20 dkg hera
45 dkg polohrubá mouka
15 dkg mletý cukr
na potření
4 ks bílek
16 dkg cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na těsto zpracujeme na vále jako linecké těsto. Je dobré nechat těsto odpočinout v ledničce. Z těsta odebereme třetinu a dáme nahoru do ledničky nebo mrazáku, aby se poté lépe strouhalo.

  2. Zbytek těsta vyválíme na rozměry plechu a dáme na plech. Pokud nejde vyválet, je možno dávat ručně po kouskách. Na těsto dáme náplň z nastrouhaných jablek, do kterých přidáme vanilkový cukr, trochu kakaa a vanilkový pudink (prášek). Na náplň rozetřeme sníh ze 4 bílků a 16 dkg cukru. Nakonec nastrouháme těsto z ledničky. Babiččin hraběnčin koláč pečeme do růžova při 175 °C.

  3. Upečený babiččin hraběnčin koláč necháme vychladnout a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!