Babiččin jablečný závin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 1 lžíce ocet 30 dkg hladká mouka 3 lžíce studená voda 25 dkg tuk na pečení směs 210 g strouhanka 5 ks jablko 100 g rozinky 100 g ořechy 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček skořicový cukr podle potřeby tuk na vymazání
Postup Babiččin jablečný závin recept
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, tuku na pečení, vejce, lžíce octa a studené vody zpracujeme těsto, které vložíme do igelitového sáčku a dáme na den odležet do lednice.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme. Těsto rozválíme na vále, posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme nasekanými ořechy, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a rozinkami. Závin zatočíme a stejně připravíme i druhý závin.
Záviny vložíme na plech vymazaným tukem a dáme péct do středně vyhřáté trouby do zezlátnutí.
Babiččin jablečný závin můžeme podávat podle chuti k různým příležitostem.