Babiččin jablečný závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 ks vejce
1 lžíce ocet
30 dkg hladká mouka
3 lžíce studená voda
25 dkg tuk na pečení
směs
210 g strouhanka
5 ks jablko
100 g rozinky
100 g ořechy
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček skořicový cukr
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, tuku na pečení, vejce, lžíce octa a studené vody zpracujeme těsto, které vložíme do igelitového sáčku a dáme na den odležet do lednice.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme. Těsto rozválíme na vále, posypeme strouhankou, rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme nasekanými ořechy, vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a rozinkami. Závin zatočíme a stejně připravíme i druhý závin.

  3. Záviny vložíme na plech vymazaným tukem a dáme péct do středně vyhřáté trouby do zezlátnutí.

  4. Babiččin jablečný závin můžeme podávat podle chuti k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!