Babiččin kávový likér recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1000 ml voda 700-800 g cukr krupice 1 ks vanilkový lusk 150 g zrnková káva 500 ml čistý líh
Postup Babiččin kávový likér recept
Postup přípravy receptu
-
Kávu nahrubo umeleme, vsypeme do líhu, přidáme celý vanilkový lusk a dobře uzavřeme. Za občasného protřepání necháme 2 měsíce uležet.
Po 2 měsících svaříme vodu s cukrem (podle chuti) na sirup a dáme jej vychladit. Nálev přefiltrujeme a smícháme s cukrovým sirupem. Důkladně promícháme a podle potřeby ještě jednou přefiltrujeme.
Poté babiččin kávový likér přelijeme do sklenic a dobře uzavřeme. Než ochutnáme, necháme ještě minimálně 2 dny odležet.