Babiččin kávový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1000 ml voda
700-800 g cukr krupice
1 ks vanilkový lusk
150 g zrnková káva
500 ml čistý líh

Postup přípravy receptu

  1. Kávu nahrubo umeleme, vsypeme do líhu, přidáme celý vanilkový lusk a dobře uzavřeme. Za občasného protřepání necháme 2 měsíce uležet.

  2. Po 2 měsících svaříme vodu s cukrem (podle chuti) na sirup a dáme jej vychladit. Nálev přefiltrujeme a smícháme s cukrovým sirupem. Důkladně promícháme a podle potřeby ještě jednou přefiltrujeme.

  3. Poté babiččin kávový likér přelijeme do sklenic a dobře uzavřeme. Než ochutnáme, necháme ještě minimálně 2 dny odležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!