Babiččina bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
125 g máslo
1 - 2 lžičky kakao
200 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
140 g cukr moučka
cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Potom po lžících přidáme vlažné mléko a větší část mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Těsto na bábovku rozdělíme na dva díly a do jedné části vmícháme kakao rozmíchané v trošce mléka. Kakaové a světlé těsto lijeme střídavě do sebe do připravené formy na bábovku. Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut dorůžova

  3. Upečenou babiččinu bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti ji buď pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!