Babiččina bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 125 g máslo 1 - 2 lžičky kakao 200 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 140 g cukr moučka cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Babiččina bábovka
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky, šťávu a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Potom po lžících přidáme vlažné mléko a větší část mouky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do těsta
Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Těsto na bábovku rozdělíme na dva díly a do jedné části vmícháme kakao rozmíchané v trošce mléka. Kakaové a světlé těsto lijeme střídavě do sebe do připravené formy na bábovku. Babiččinu bábovku vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme asi 40 minut dorůžova
Upečenou babiččinu bábovku necháme trochu vychladnout, vyklopíme a podle chuti ji buď pocukrujeme nebo ozdobíme polevou.