Babiččina bábovka s rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2-3 ks žloutek
0 l mléko
1 hrst rozinky
1 kostka droždí
100 g cukr moučka
500 g hrubá mouka
150 g Hera
podle chuti
rum
citronová kůra
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky si předem namočíme do rumu. Ingredience si dobře odvážíme.

  2. V míse utřeme Heru s práškovým cukrem, žloutky, špetkou soli a strouhanou citronovou kůrou. Poté přidáme mouku, kvásek a vše zaděláme s asi 1/4 l vlahého mléka. Vypracujeme v jemné těsto, do kterého přidáme hrst rozinek. Když se těsto přestane chytat vařečky, vložíme ho do vymazané formy a necháme vykynout.

  3. Ve středně teplé troubě babiččinu bábovku pečeme asi hodinu.

  4. Babiččinu bábovku vyklopíme z formy a podle chuti můžeme před krájením ještě pocukrovat. Bábovka je výborná k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!