Babiččina bílá polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 plátek máslo
3 ks brambory
1 l mléko
1 ks cibule
150 ml smetana
1 l voda
4 lístky bobkový list
1 lžíce hladká mouka
5 kuliček nové kořeni
podle chuti
sůl
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Větší brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

  2. Brambory dáme vařit do osolené vody společně s nakrájenou cibulí a kořením. Až budou brambory uvařené, přidáme mléko a asi 5 minut prohříváme. Polévku zahustíme smetanou, ve které předem rozmícháme lžíci hladké mouky a vejce. Za stálého míchání bílou polévku ještě chvíli prohříváme. Nakonec přidáme silnější plátek másla. Do polévky si můžeme podle chuti kápnout trochu octa.

  3. Babiččinu bílou polévku můžeme podávat s čerstvým chlebem a jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!