Babiččina hrachová polévka s knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks mrkev
polohrubá mouka
400 g sterilovaný hrášek
těstíčko
sůl
1 ks vejce
máslo
voda
1 hrst polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme nebo oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. Hrách uvaříme v osolené vodě s mrkví doměkka. V hrnku rozmícháme trochu polohrubé mouky s vodou a vlijeme do polévky. Zavaříme. Do vroucí polévky protlačujeme přes cedník knedlíčky a povaříme, vypneme a polévku zjemníme máslem.

  3. Knedlíčky: Vejce rozšleháme s trochou vody a soli, přidáme polohrubou mouku, tak aby šlo těsto protlačit přes cedník.

  4. Babiččinu hrachovou polévku s knedlíčky podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!