Babiččina jahodová buchta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5-6 ks vejce
1 hrnek cukr krupice
1 hrnek polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
čerstvé jahody
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a z bílků ušleháme sníh.

  2. Pomalu spojíme sníh z bílků se žloutky s cukrem a přidáme polohrubou mouku.

  3. Na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech vlijeme připravené těsto. Do těsta vpichujeme jahody po celé ploše těsta. Aby se nám jahody nepropadaly na dno těsta, namočíme špičky jahod do mouky.

  4. Jahodovou buchtu pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  5. Babiččinu jahodovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!