Babiččina jahodová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5-6 ks vejce 1 hrnek cukr krupice 1 hrnek polohrubá mouka podle potřeby tuk na vymazání čerstvé jahody mouka na vysypání
Postup Babiččina jahodová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a z bílků ušleháme sníh.
Pomalu spojíme sníh z bílků se žloutky s cukrem a přidáme polohrubou mouku.
Na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech vlijeme připravené těsto. Do těsta vpichujeme jahody po celé ploše těsta. Aby se nám jahody nepropadaly na dno těsta, namočíme špičky jahod do mouky.
Jahodovou buchtu pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Babiččinu jahodovou buchtu po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník.