Babiččiny karásky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 15 g sůl 2 ks žloutek 3 dkg droždí 600 g hladká mouka 250 ml vlažné mléko 15 dkg rostlinný tuk na potření žloutek na ozdobu kmín mák sezamové semínko hrubá sůl
Postup Babiččiny karásky recept
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí - droždí, mléka, žloutků, soli, rostlinného tuku a mouky - zaděláme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.
Pak těsto rozdělíme na malé kousky, z nich vyválíme asi 15 cm dlouhé válečky o průměru asi 1 cm. Ze tří válečků upleteme houstičku (karásek), který potřeme žloutkem a posypeme sezamovým semínkem, kmínem, mákem nebo i hrubou solí.
Babiččiny karásky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem vyhřáté troubě dozlatova.