Babiččiny karásky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
15 g sůl
2 ks žloutek
3 dkg droždí
600 g hladká mouka
250 ml vlažné mléko
15 dkg rostlinný tuk
na potření
žloutek
na ozdobu
kmín
mák
sezamové semínko
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí - droždí, mléka, žloutků, soli, rostlinného tuku a mouky - zaděláme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.

  2. Pak těsto rozdělíme na malé kousky, z nich vyválíme asi 15 cm dlouhé válečky o průměru asi 1 cm. Ze tří válečků upleteme houstičku (karásek), který potřeme žloutkem a posypeme sezamovým semínkem, kmínem, mákem nebo i hrubou solí.

  3. Babiččiny karásky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem vyhřáté troubě dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!