Babiččiny marokánky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

120 g máslo
120 g mandle
50 g med
250 g cukr krupice
120 g ořechy
1 balíček čokoláda na vaření
130 g hladká mouka
180 g smetana ke šlehání
240 g kandované ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Mandle a ořechy nasekáme na drobnější kousky, stejně tak kandované ovoce, které lze zaměnit i za sušené

  2. Cukr, máslo, smetanu ke šlehání, mouku a med svaříme. Ve chvíli, kdy směs vaří, sundáme hrnec z plotny, přisypeme nakrájené ovoce s ořechy a pořádně promícháme. Směs na marokánky necháme vychladnout

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj malé kopečky směsi (dál od sebe). Marokánky se během pečení roztečou na placičky. Babiččiny marokánky pečeme pozvolna na 125 °C dozlatova. Po upečení je sundáme z plechu i s pečícím papírem a necháme zcela vychladnout

  4. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Vychladlé marokánky potíráme zespodu rozpuštěnou čokoládu pomocí štětečku a necháme zatuhnout

  5. Babiččiny marokánky uchováváme v dóze či krabičce a podáváme s ostatním vánočním cukrovím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!