Babiččiny marokánky recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 120 g máslo 120 g mandle 50 g med 250 g cukr krupice 120 g ořechy 1 balíček čokoláda na vaření 130 g hladká mouka 180 g smetana ke šlehání 240 g kandované ovoce
Postup Babiččiny marokánky
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Mandle a ořechy nasekáme na drobnější kousky, stejně tak kandované ovoce, které lze zaměnit i za sušené
Cukr, máslo, smetanu ke šlehání, mouku a med svaříme. Ve chvíli, kdy směs vaří, sundáme hrnec z plotny, přisypeme nakrájené ovoce s ořechy a pořádně promícháme. Směs na marokánky necháme vychladnout
Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj malé kopečky směsi (dál od sebe). Marokánky se během pečení roztečou na placičky. Babiččiny marokánky pečeme pozvolna na 125 °C dozlatova. Po upečení je sundáme z plechu i s pečícím papírem a necháme zcela vychladnout
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Vychladlé marokánky potíráme zespodu rozpuštěnou čokoládu pomocí štětečku a necháme zatuhnout
Babiččiny marokánky uchováváme v dóze či krabičce a podáváme s ostatním vánočním cukrovím.