Bábovka pro diabetiky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
6 ks vejce
2 lžíce rum
1 lžíce kakao
1 dl voda
0.5 balíčku prášek do pečiva
citronová kůra
250 g polohrubá mouka
3-5 porcí sladidlo kandisin
1 dia vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s kandisinem. Přidáme po částech olej a horkou vodu. Šleháme, až je směs hustá. Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva. Nakonec těsto zlehčíme hustým sněhem vyšlehaným z bílků a citronové kůry. Z kakaa a rumu vymícháme kašičku, kterou spojíme s částí těsta.

  2. Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme střídavě světlé těsto a těsto s kakaem. Bábovku pro diabetiky pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut.

  3. Upečenou bábovku pro diabetiky necháme vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!