Bábovka pro diabetiky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 dl olej 6 ks vejce 2 lžíce rum 1 lžíce kakao 1 dl voda 0.5 balíčku prášek do pečiva citronová kůra 250 g polohrubá mouka 3-5 porcí sladidlo kandisin 1 dia vanilkový pudink
Postup Bábovka pro diabetiky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s kandisinem. Přidáme po částech olej a horkou vodu. Šleháme, až je směs hustá. Mouku smícháme s pudinkem a práškem do pečiva. Nakonec těsto zlehčíme hustým sněhem vyšlehaným z bílků a citronové kůry. Z kakaa a rumu vymícháme kašičku, kterou spojíme s částí těsta.
Do vymaštěné a moukou vysypané formy lijeme střídavě světlé těsto a těsto s kakaem. Bábovku pro diabetiky pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut.
Upečenou bábovku pro diabetiky necháme vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat.