Bábovka s citronovou vůní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 hrnek cukr
10 lžic olej
4 ks vejce
5 lžic citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
5 lžic citronová šťáva
10 lžic horká voda
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si hrnek (250 ml) na odměřování surovin. Suroviny mají mít pokojovou teplotu.

  2. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny. Pomalu přidáváme horkou vodu, olej, nastrouhanou citronovou kůru z čistého citronu a citronovou šťávu. Přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vmícháme sníh našlehaný z bílků. Těsto vlijeme do připravené bábovkové formy.

  3. Bábovku upečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

  4. Bábovku s citronovou vůní necháme vychladnout, poté ji vyklopíme, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!