Bábovka s kandovaným ovocem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 2 ks vejce 110 g máslo 130 ml mléko 2 lžičky prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka 250 g kandované ovoce 10 kapek citronové aroma na ozdobu cukr moučka
Postup Bábovka s kandovaným ovocem recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, vanilkový cukr a po kapkách citronové aroma. Za stálého míchání pomalu vsypeme prosátou mouku. Jakmile je těsto dobře vyšlehané, přidáme kandované ovoce, prášek do pečiva a ještě jednou důkladně promícháme.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 40 - 45 minut. Kontrolujeme však vpichem špejle.
Upečenou bábovku s kandovaným ovocem necháme na mřížce vychladnout a pak ji vyklopíme z formy.
Bábovku s kandovaným ovocem posypeme moučkovým cukrem a podáváme.