Bageta s kuřecími plátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks kuřecí prsní řízek
1 ks bageta na dopečení
podle chuti
majonéza
rajče
eidam
ledový salát
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky a osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Kuřecí prsa rozkrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Eidam či jiný tvrdý sýr (například goudu či ementál) nastrouháme nahrubo. Rajčata očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Koupíme bagetu na dopečení v troubě a upečeme ji.

  3. Křupavou bagetu rozkrojíme napůl, potřeme majonézou, vložíme listy čerstvého ledového salátu, lístky bazalky, poklademe plátky kuřecího masa, posypeme nastrouhaným sýrem, dále přidáme plátky rajčat a zase salát, bazalku a majonézu. Bagetu spíchneme párátky či špejlemi, aby se nám nerozjížděla.

  4. Bagetu s kuřecími plátky podáváme podle chuti ke svačině nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!