Banánový dezert ze zakysané smetany a pudinku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 1
5 lžic cukr
1 l mléko
3 lžičky kakaový prášek
3 balení kakaový pudinkový prášek
náplň 3
2-3 lžičky cukr
2 balení smetana ke šlehání
těsto
1 dl olej
4 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr krupice
200 g hladká mouka
na ozdobu
čokoláda
náplň 2
1 balení tvaroh
2 balení vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
náplň 1
3-4 ks banán

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto: Cukr, olej a vejce ušleháme a pak postupně přisypáváme mouku prosátou s práškem do pečiva. Hotové těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech (případně vyložený pečícím papírem).

  2. Uvaříme klasický pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků, do kterého přidáme 3 lžičky kakaa. Pudink nechám trochu zchladnout a poté ho rovnoměrně nalijeme cikcak na těsto.

  3. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut.

  4. Po upečení si vymícháme 2 zakysané smetany s tvarohem a vanilkovým cukrem. Na upečené těsto poklademe na plátky nakrájený banán a pomažeme umíchanou smetanou.

  5. Poslední vrstvu dáváme až po vychladnutí: Šlehačku klasicky ušleháme do tuha, můžeme ji lehce osladit. Poté šlehačku rozetřeme na dezert. Pak už stačí jen posypat strouhanou čokoládou a dáme do lednice vychladit.

  6. Banánový dezert ze zakysané smetany a pudinku podáváme třeba k odpolední kávičce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!