Barevný podzimní salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 2 ks jablko 1 svazeček ředkvičky 1 ks pomeranč 3 ks mrkev 1 lžíce křen citronová šťáva 500 g bílé zelí 1 lžíce červená řepa
Postup Barevný podzimní salát recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Nahrubo nastrouháme zelí, ředkvičky a jablka. Na jemném struhadle nastrouháme mrkev, křen, a do zvláštní misky červenou řepu.
Vše kromě řepy, přelijeme olejem a dobře promícháme a přidáme několik kapek citronové šťávy. Salát rozdělíme na dva díly a do jednoho dílu vmícháme červenou řepu, tu můžeme nahradit červeným zelím. Před podáváním ozdobíme barevný podzimní salát kousky pomeranče a necháme ho v chladničce vychladit.
Barevný podzimní salát podáváme s čerstvým pečivem.