Barevný podzimní salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
2 ks jablko
1 svazeček ředkvičky
1 ks pomeranč
3 ks mrkev
1 lžíce křen
citronová šťáva
500 g bílé zelí
1 lžíce červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Nahrubo nastrouháme zelí, ředkvičky a jablka. Na jemném struhadle nastrouháme mrkev, křen, a do zvláštní misky červenou řepu.

  2. Vše kromě řepy, přelijeme olejem a dobře promícháme a přidáme několik kapek citronové šťávy. Salát rozdělíme na dva díly a do jednoho dílu vmícháme červenou řepu, tu můžeme nahradit červeným zelím. Před podáváním ozdobíme barevný podzimní salát kousky pomeranče a necháme ho v chladničce vychladit.

  3. Barevný podzimní salát podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!