Tradiční páteční jídlo recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl mletý pepř polévkové koření 3 ks kuřecí prso sáčky s příchutí z polévky 4 balíčky čínská polévka
Postup Tradiční páteční jídlo
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky cca.2x2 cm a zprudka osmažíme na oleji. Poté zalijeme trochou vody a necháme na mírném plameni cca.10 min dusit
Mezitím vsypeme nudle z čínských polévek do zvláštní nádoby s pokličkou a podle chuti doplníme příchutěmi z těchto polévek. Nudličky nadrobíme na drobné části a zalijeme vodou tak, aby pak žádná voda nezbyla a nudle byly přesto měkké
Až se nám z masa vyvaří voda a vyvoří se pikantní sos, sejmeme nádobu z ohně a dosypeme měkké nudličky. Poté promícháme a necháme 5 minut odstát
Tradiční páteční jídlo rozdělíme na porce a podáváme jak jinak než v pátek.