Bavorské knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 3 ks vejce 20 g máslo 1 svazek petrželka 125 ml mléko 1 ks cibule 5 ks žemle - - pepř mletý 1 lžíce mouka polohrubá
Postup Bavorské knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Žemle rozdrobíme a zalijeme horkým mlékem, máčíme asi 10 minut. Cibuli necháme zesklovatět na pánvičce, přidáme petrželku, vmícháme do žemlí, přidáme vejce, osolíme, opepříme. Tvoříme malé kulaté knedlíky, když je hmota příliš měkká, přidáme mouku. Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní knedlíky, teplotu snížíme a zvolna je vaříme asi 20 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat a ihned podáváme.