Biftek s rokfórem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
50 g máslo
1 lžíce koňak
sůl a pepř
4 plátky biftek
50 g rokfór nebo niva

Postup přípravy receptu

  1. Plátky bifteku osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme nejméně 2 hodiny odležet.

  2. Rokfór, máslo a koňak rozšleháme na hladkou pěnu do které ještě vmícháme špetku soli. Lžičkou vybíráme oříšky, které necháme v ledničce vychladit.

  3. Uležené bifteky zprudka opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Na mírnějším ohni je dopečeme podle chuti. Maso podáváme na předehřátých talířích a na každý plátek položíme oříšek vychlazeného ochuceného másla.

  4. Maso podáváme s hranolky a salátem z čerstvé zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!