Bifteky z mletého masa s okurkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
hladká mouka
300 g mleté maso
2 ks sterilovaná okurka
omáčka
1 šálek vývar
1 lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa na prkénku posypaném moukou upravíme 6 plochých placiček.

  2. Na pánvi rozpálíme asi 1/2 cm vysokou vrstvu oleje a pečeme na ní biftečky při středně silném ohni asi 3 minuty na každé straně.

  3. Biftečky odložíme na misku. Olej z povrchu slijeme, přidáme na pánev mouku a rychleji osmahneme. Pak přilijeme vývar a za stálého míchání povaříme.

  4. Naposled přidáme máslo a usekané okurky a povaříme asi 3 minuty. Omáčku přelijeme přes bifteky.

  5. Bifteky z mletého masa s okurkou podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!