Bílá omáčka z mrkve recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
ocet
1 l mléko
1 kelímek smetana
3 ks bobkový list
5 lžic hladká mouka
citronová šťáva
2 - 3 ks mrkev (kořenová zelenina)
2 lžičky zeleninová vegeta
smetana nebo máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nebo kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ji do hrnce s vodou, přidáme bobkový list a vegetu a dáme vařit. Pokud chceme, aby měla omáčka výraznější chuť, zeleninu orestujeme na másle. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji

  2. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem. Omáčku mícháme do zhoustnutí. Nakonec do ní vmícháme rozmixovanou zeleninu, dochutíme ji podle vlastní chuti solí, cukrem, octem a citronovou šťávou a necháme provařit. Pro zjemnění omáčky vmícháme smetanu nebo lžíci másla

  3. Podáváme s masem a brambory, těstovinami, knedlíkem nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!