Bílá omáčka z mrkve recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- cukr olej sůl ocet 1 l mléko 1 kelímek smetana 3 ks bobkový list 5 lžic hladká mouka citronová šťáva 2 - 3 ks mrkev (kořenová zelenina) 2 lžičky zeleninová vegeta smetana nebo máslo
Postup Bílá omáčka z mrkve
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nebo kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ji do hrnce s vodou, přidáme bobkový list a vegetu a dáme vařit. Pokud chceme, aby měla omáčka výraznější chuť, zeleninu orestujeme na másle. Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji
Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme studeným mlékem. Omáčku mícháme do zhoustnutí. Nakonec do ní vmícháme rozmixovanou zeleninu, dochutíme ji podle vlastní chuti solí, cukrem, octem a citronovou šťávou a necháme provařit. Pro zjemnění omáčky vmícháme smetanu nebo lžíci másla
Podáváme s masem a brambory, těstovinami, knedlíkem nebo noky.