Bílé fazole s kysaným zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g vepřová plec
200 g bílé fazole
200 g kysané zelí
3 lžíce tmavá jíška
podle chuti
sůl
ocet
mletý bílý pepř
worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme v jemně osolené vodě do poloměkka.

  2. Mezitím si pokrájíme kysané zelí a vepřové maso omyjeme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kostky.

  3. Zelí i vepřové kostky přidáme k poloměkkým fazolím, opepříme, osolíme a dusíme do měkka. Když je maso měkké, zahustíme pokrm tmavou jíškou, zakapeme worcesterem a povaříme. Nakonec můžeme ochutit octem.

  4. Bílé fazole s kysaným zelím servírujeme s křupavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!