Bílý piškot z bílků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 špetka sůl 0 lžiček ocet 5 ks bílek 120 g cukr krupice 100 g polohrubá mouka 5 lžic teplá voda
Postup Bílý piškot z bílků recept
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme 4 bílky a 60 g cukru krupice, přidáme sůl a ocet. Z těchto surovin vyšleháme pomocí šlehače hustý bílkový sníh. Správně vyšlehaný nám bude tvořit špičky. Do vzniklého sněhu vmícháme zbytek cukru, tentokrát už ručně vařečkou.
V jiné misce rozkvedláme zbylý bílek s vodou, přidáme olej a promícháme - tuto směs vlijeme do sněhu a ručním šlehačem opatrně zašleháme. Nakonec přidáme prosátou mouku, kterou vmícháme opatrně vařečkou.
Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme moukou, případně formu vyložíme pečícím papírem.
Směs vlijeme do připraveného pekáče a dáme si práci, abychom těsto rovnoměrně rozetřeli, protože daný tvar bude stejný i po upečení.
Dortový korpus z bílků pečeme na 180 °C cca 15 - 30 minut. Špička dortového korpusu by měla být růžová a špejle po zapíchnutí do těsta zůstane čistá.
Bílý korpus z bílků používáme podle potřeby na tvoření dortů a jiných moučníků.