Borůvková zmrzlina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
100 g med
300 g borůvky
200 g zakysaná smetana
200 g bílý smetanový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky přebereme, opláchneme pod proudem vody a pocukrujeme je.

  2. Částečně je rozmačkáme a vmícháme do jogurtu. Přidáme ostatní ingredience včetně zbylého cukru.

  3. Formu vyložíme potravinovou fólií a jogurtovou hmotu do ní nalijeme. Formu zakryjeme a vložíme do mrazničky. Po zhruba 10 minutách zmrzlinu promícháme a vrátíme zpět do mrazničky. Tento postup zopakujeme ještě jednou. Zmrzlina je hotová asi za 60 minut.

  4. Pokud necháme borůvkovou zmrzlinu mrazit déle, tak ji před podáváním asi na půl hodiny přendáme do chladničky, aby se dala snadno krájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!