Bosenské zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 1 lžíce olej 0.5 l vývar 2 lžíce máslo 250 g rajčata 3 ks cibule 2 ks bobkový list 800 g hlávkové zelí 0.5 kg skopová plec podle chuti sůl mletá pálivá paprika
Postup Bosenské zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli zpěníme na tuku, přidáme skopové maso pokrájené na kostky a opečeme. Maso okořeníme, podlijeme trochou vody, osolíme a asi 15 minut dusíme.
Zelí pokrájíme nahrubo, spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Rajčata nařízneme do kříže, také spaříme vroucí vodou a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na plátky.
Do zapékací misky urovnáme ve vrstvách opečené maso, zelí a rajčata, vše osolíme, posypeme plátky česneku, podlijeme trochou vývaru a pečeme doměkka.
Bosenské zelí se skopovým masem podáváme s vařenými brambory.