Vepřový závitek s vaječinou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 15 dkg slanina sůl 4 ks vejce 1 ks cibule 1 lžíce sádlo 0,5 ks červená paprika 10 dkg hladká mouka 10 dkg mražený hrášek mletý černý pepř 4 ks vepřové plátky
Postup Vepřový závitek s vaječinou
Postup přípravy receptu
-
Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Nakrájíme si slaninu na kostky. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno
Slaninu osmažíme, vlijeme 4 vejce, přidáme hrst mraženého hrášku a půl nakrájené červené papriky. Vejce necháme srazit a vychladnout. Chladnou vaječnou směs rozdělíme na vepřové plátky, stáhneme a smotáme motouzem
Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli dotmava, na cibuli závitky opečeme po všech stranách, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme ze základu, zahustíme hladkou moukou, ochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Aby byla šťáva hladká, přepasírujeme ji přes cedník
Vepřový závitek s vaječinou podáváme s dušenou rýži nebo s bramborem.