Vepřový závitek s vaječinou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

15 dkg slanina
sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
0,5 ks červená paprika
10 dkg hladká mouka
10 dkg mražený hrášek
mletý černý pepř
4 ks vepřové plátky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Nakrájíme si slaninu na kostky. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Slaninu osmažíme, vlijeme 4 vejce, přidáme hrst mraženého hrášku a půl nakrájené červené papriky. Vejce necháme srazit a vychladnout. Chladnou vaječnou směs rozdělíme na vepřové plátky, stáhneme a smotáme motouzem

  3. Na sádle si osmažíme nakrájenou cibuli dotmava, na cibuli závitky opečeme po všech stranách, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké závitky vyjmeme ze základu, zahustíme hladkou moukou, ochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Aby byla šťáva hladká, přepasírujeme ji přes cedník

  4. Vepřový závitek s vaječinou podáváme s dušenou rýži nebo s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!