Vepřový závitek s omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
20 dkg šunka
1 hrst pórek
10 dkg niva
mletý pepř
hladká mouka
mletá paprika
1 ks zelená paprika
1 plechovka sterilované žampiony
voda na podlití
1 plechovka sterilovaný hrášek
pikantní hořčice
4 ks vepřová kotleta bez kosti
20 dkg uzené plecko nebo moravské uzené

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme pikantní hořčicí. Necháme rozležet

  2. Na hluboké pánvi rozpálíme trochu oleje a osmahneme nakrájenou šunku, uzené, scezený hrášek, žampiony, nakrájenou papriku a pórek. Směs zalijeme rozšlehanými vejci, promícháme a přidáme i nastrouhanou nivu. Směs podle chuti osolíme a opepříme

  3. Směs necháme vychladnout a pak klademe na pláty masa. Zamotáme, stáhneme nití a na rozpáleném oleji zprudka osmahneme, až se maso zatáhne. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak šťávu zaprášíme moukou, necháme provařit a dochutíme mletou paprikou a mletým pepřem

  4. Vepřový závitek s omáčkou chutná dobře s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!