Boží milosti s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
20 g máslo
2 ks žloutek
20 g cukr moučka
4 lžíce bílé víno
250 g hladká mouka
3 lžíce smetana ke šlehání
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr
podle potřeby
hladká mouka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na vále zpracujeme hladkou mouku, sůl, rozměklé máslo, cukr a žloutky s vínem a smetanou na nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny odpočinout.

  2. Potom těsto na pomoučněném vále tence rozválíme a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary, které uprostřed rádýlkem mírně nařízneme.

  3. Boží milosti smažíme v pánvi na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

  4. Ihned je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

  5. Boží milosti s vínem jsou nejchutnější čerstvé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!