Boží milosti s vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- špetka sůl 20 g máslo 2 ks žloutek 20 g cukr moučka 4 lžíce bílé víno 250 g hladká mouka 3 lžíce smetana ke šlehání na obalení cukr moučka vanilkový cukr podle potřeby hladká mouka tuk na smažení
Postup Boží milosti s vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Na vále zpracujeme hladkou mouku, sůl, rozměklé máslo, cukr a žloutky s vínem a smetanou na nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi půl hodiny odpočinout.
Potom těsto na pomoučněném vále tence rozválíme a pomocí formiček vykrajujeme různé tvary, které uprostřed rádýlkem mírně nařízneme.
Boží milosti smažíme v pánvi na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.
Ihned je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Boží milosti s vínem jsou nejchutnější čerstvé.