Bramboráčky plněné lečem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 lžička sůl 3 ks vejce 6 ks rajče 0.5 lžičky mletý bílý pepř 150 g anglická slanina 1 ks červená cibule 400 g vícebarevná paprika těsto 5 stroužků česnek 1 lžíce sůl 2 ks vejce 2 lžíce strouhanka 0.5 balíčku majoránka 0.5 lžičky mletý pepř 100 g hladká mouka 8 ks velké brambory 200 ml vlažné mléko podle potřeby olej na smažení
Postup Bramboráčky plněné lečem recept
Postup přípravy receptu
-
Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky a krátce ji orestujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji. Přidáme papriku i slaninu a na mírném ohni vše podusíme.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k zeleninové směsi, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec do leča rozklepneme vejce a necháme je "srazit". Směs udržujeme teplou.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Směs zahustíme moukou i strouhankou a dobře promícháme.
Rozpálíme olej a pečeme malé bramboráčky po obou stranách dozlatova.
Na talíř položíme jeden bramboráček, navrstvíme na něj lečo a přiklopíme dalším bramboráčkem. Pro potěchu oka můžeme ozdobit snítkou petrželky nebo listem salátu.