Bramboráčky plněné lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžička sůl
3 ks vejce
6 ks rajče
0.5 lžičky mletý bílý pepř
150 g anglická slanina
1 ks červená cibule
400 g vícebarevná paprika
těsto
5 stroužků česnek
1 lžíce sůl
2 ks vejce
2 lžíce strouhanka
0.5 balíčku majoránka
0.5 lžičky mletý pepř
100 g hladká mouka
8 ks velké brambory
200 ml vlažné mléko
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky a krátce ji orestujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na oleji. Přidáme papriku i slaninu a na mírném ohni vše podusíme.

  2. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Přidáme je k zeleninové směsi, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec do leča rozklepneme vejce a necháme je "srazit". Směs udržujeme teplou.

  3. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a zalijeme mlékem. Přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Směs zahustíme moukou i strouhankou a dobře promícháme.

  4. Rozpálíme olej a pečeme malé bramboráčky po obou stranách dozlatova.

  5. Na talíř položíme jeden bramboráček, navrstvíme na něj lečo a přiklopíme dalším bramboráčkem. Pro potěchu oka můžeme ozdobit snítkou petrželky nebo listem salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!