Bramborák s droždím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 špetka sůl 2 ks vejce 500 g brambory 1 lžička majoránka 15 g droždí 3 lžíce hladká mouka 1 špetka mletý černý pepř podle potřeby olej
Postup Bramborák s droždím recept
Postup přípravy receptu
-
Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, kvásek a prolisovaný česnek, dobře promícháme, osolíme a podle chuti okořeníme. Vmícháme mouku, aby vzniklo těsto jako na buchtu.
Těsto nalijeme na rozpálený olej do pekáče a v troubě zvolna dozlatova upečeme. Povrch vydatně omastíme, aby vznikla červená kůrka.
Hotový bramborák s droždím můžeme použít i jako přílohu k masu. Přeléváme tmavou jíškou.