Bramborák s droždím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 ks vejce
500 g brambory
1 lžička majoránka
15 g droždí
3 lžíce hladká mouka
1 špetka mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka a droždí uděláme kvásek. Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim vejce, kvásek a prolisovaný česnek, dobře promícháme, osolíme a podle chuti okořeníme. Vmícháme mouku, aby vzniklo těsto jako na buchtu.

  2. Těsto nalijeme na rozpálený olej do pekáče a v troubě zvolna dozlatova upečeme. Povrch vydatně omastíme, aby vznikla červená kůrka.

  3. Hotový bramborák s droždím můžeme použít i jako přílohu k masu. Přeléváme tmavou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!