Bramborák s kurkumou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 palička česnek
1 ks vejce
6 ks brambory
2 lžíce majoránka
2 lžičky kmín
1 lžička kurkuma
5 lžic hladká mouka
3 lžičky dijonská hořčice
podle chuti
1 lžička sůl
1 lžička mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké brambory oloupeme, nastrouháme, přes cedník propláchneme a vymačkáme přebytečnou vodu a s ní i škrob. Čím méně vody v bramborech zůstane, tím lépe. Dále postupně přidáváme hladkou mouku, vejce, dijonskou hořčici, česnek, majoránku, kurkumu, kmín, sůl a pepř, až vznikne těsto.

  2. Kurkumu dávám pro barvu, bramboráky jsou pak žluté a česneku můžeme dát méně. Já mám česnek ráda a nešetřím s ním.

  3. Menší bramboráčky smažíme na oleji a dozlatova.

  4. Bramboráky s kurkumou se hodí jako příloha k hlavním pokrmům nebo samostatně, jsou dobré například s kyselým zelím a kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!