Bramborová kaše zapečená s volským okem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 10 dkg máslo 1 kg brambory 250 ml mléko podle chuti sůl nasekaná zelená petrželka podle potřeby tuk na vymazání
Postup Bramborová kaše zapečená s volským okem recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Pak je scedíme a vyšleháme se 1/4 litrem horkého mléka dohladka na kaši.
Ohnivzdornou mísu vymažeme dobře tukem, přidáme kaši a uděláme do ní 4 důlky naběračkou. Do důlků vyklepneme vejce. Povrch posypeme hodně nasekanou petrželí, hodně pokropíme máslem a zapečeme v troubě, až se vejce srazí a kaše trochu zezlátne.
Bramborovou kaši zapečenou s volským okem podáváme s hlávkovým salátem.