Bramborová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 500 g brambory 2 ks cibule 1 ks pórek 1 svazeček kerblík 0.3 lžičky muškátový květ 80 g prorostlá slanina 1 l vývar z hovězího masa mletý černý pepř 4 ks uzenka
Postup Bramborová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Dobře prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na oleji. Přidáme cibule, které jsme také nakrájeli na malé kostičky a necháme zesklovatět.
Dále omyjeme obrambory, oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky nebo na menší kousky, přidáme vývar, orestovanou slaninu s cibulí a vše vaříme asi 20 minut. Mezitím omyjeme a na plátky nakrájíme pórek.
Do povařené polévky přidáme pórek a ještě 10 minut vaříme. Nakonec přidáme na plátky nakrájené uzenky a krátce je v polévce prohřejeme.
Polévku dochutíme kořením a ihned podáváme ozdobenou lístky kerblíku.