Bramborová roláda s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce 50 g máslo 1 ks cibule bazalka polohrubá mouka muškátový oříšek 200 g mleté maso mletý černý pepř 200 g bramborové těsto
Postup Bramborová roláda s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si bramborové těsto. Těsto může být i z prášku.
Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme a nasekáme. Mleté maso smícháme s vejcem, cibulí, bazalkou a podle chuti směs okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
Na pracovní plochu stolu si rozložíme pečící papír nebo pevnou potravinářskou fólii. Lehce papír zaprášíme moukou, položíme na něj těsto a mokrýma rukama vytvarujeme asi 1 cm vysoký plát těsta. Na těsto rozložíme mleté maso a vše uhladíme. Pomocí papíru nebo fólie těsto s masem svineme do rolády. Tu nakrájíme na 1 cm široké plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej a plátky rolády na něm restujeme z obou stran.