Bramborová roláda s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
50 g máslo
1 ks cibule
bazalka
polohrubá mouka
muškátový oříšek
200 g mleté maso
mletý černý pepř
200 g bramborové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si bramborové těsto. Těsto může být i z prášku.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Petrželku opereme a nasekáme. Mleté maso smícháme s vejcem, cibulí, bazalkou a podle chuti směs okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

  3. Na pracovní plochu stolu si rozložíme pečící papír nebo pevnou potravinářskou fólii. Lehce papír zaprášíme moukou, položíme na něj těsto a mokrýma rukama vytvarujeme asi 1 cm vysoký plát těsta. Na těsto rozložíme mleté maso a vše uhladíme. Pomocí papíru nebo fólie těsto s masem svineme do rolády. Tu nakrájíme na 1 cm široké plátky.

  4. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky rolády na něm restujeme z obou stran.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!