Bramborové pirohy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- tuk na smažení těsto sůl 1 ks vejce 500 g brambory 100 g krupice na obalení 1 ks vejce 2 lžíce strouhanka náplň 2 ks vejce 1 ks cibule 2 lžíce sádlo mletý černý pepř 200 g vařené hovězí maso
Postup Bramborové pirohy recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Je lepší si je uvařit předem. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme sádlo a cibuli na něm pomalu restujeme dozlatova. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme krupici, vejce, sůl a zpracujeme do těsta. Podle potřeby můžeme do těsta přidat mouku. Těsto na vále vyválíme.
Z těsta vykrajujeme čtverečky, které plníme připravenou náplní.
Hovězí maso umeleme, promícháme s osmahnutou cibulí, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme na kostičky vejce.
Naplněné čtverečky přehneme do trojúhelníků, přitlačíme, obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance a dozlatova opečeme v pánvi na rozehřátém tuku.
Bramborové pirohy podáváme jako hlavní chod, ale dají se použít i jako příloha.