Bramborové pirožky plněné uzeným kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
kmín
těsto
100 g máslo
250 g polohrubá mouka
400 g vařené brambory
na potření
2 ks bílek
náplň
300 g uzené kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, ve slupce uvaříme, oloupeme a nastrouháme. K bramborám přidáme špetku soli, polohrubou mouku, máslo a vypracujeme těsto.

  2. Těsto vyválíme na plát silný asi 4 mm a z těsta vykrajujeme čtverce o rozměrech 10 x 10 cm. Do středu čtverce dáme umleté uzené kuřecí maso a přehneme do trojúhelníku. Pirohy potřeme rozšlehanými bílky a okmínujeme.

  3. Bramborové pirožky pečeme asi 15 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C.

  4. Bramborové pirožky plněné uzeným kuřecím masem podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!