Bramborové pirožky plněné uzeným kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl kmín těsto 100 g máslo 250 g polohrubá mouka 400 g vařené brambory na potření 2 ks bílek náplň 300 g uzené kuřecí maso
Postup Bramborové pirožky plněné uzeným kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, ve slupce uvaříme, oloupeme a nastrouháme. K bramborám přidáme špetku soli, polohrubou mouku, máslo a vypracujeme těsto.
Těsto vyválíme na plát silný asi 4 mm a z těsta vykrajujeme čtverce o rozměrech 10 x 10 cm. Do středu čtverce dáme umleté uzené kuřecí maso a přehneme do trojúhelníku. Pirohy potřeme rozšlehanými bílky a okmínujeme.
Bramborové pirožky pečeme asi 15 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C.
Bramborové pirožky plněné uzeným kuřecím masem podáváme jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.