Bramborové řízky s uzeninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
500 g brambory
3 ks špekáček
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvé bylinky
na obalení
100 g strouhanka
1 šálek mléko
100 g mouka
podle potřeby
strouhanka
krupice
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Aby byly brambory rovnoměrně uvařené, propíchneme větší kusy vidličkou. Vychladlé vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Spojíme je vejci, osolíme a opepříme. Poté vmícháme na kostičky nakrájenou uzeninu, krupici, a je-li třeba, trochu strouhanky. Chceme-li mít placičky voňavé, přidáme do směsi bylinky.

  2. Z hmoty vytváříme placičky, které obalujeme v mouce, mléku a strouhance. Bramborové řízky s uzeninou smažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

  3. Bramborové řízky s uzeninou ihned podáváme. Doplníme je čerstvým salátem nebo bramborovou přílohou. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!