Bramborový salát s restovaným tuňákem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce majonéza 2 ks rajče 150 g tuňák 2 ks šalotka 1 lžíce ančovičky 3 lžíce olivový olej 2 lžíce kysaná smetana mletý bílý pepř 3 lžíce bílý vinný ocet 3 lžíce černé olivy olivový olej na smažení 2 lžíce dijonská hořčice 2 ks vejce natvrdo 2 ks červená cibule 300 g nové brambory 80 g zelené fazolky
Postup Bramborový salát s restovaným tuňákem recept
Postup přípravy receptu
-
Nové brambory opláchneme a uvaříme doměkka. Omytého a osušeného čerstvého tuňáka nařežeme na menší kostky a restujeme je v rozpáleném olivovém oleji na pánvi dozlatova.
Zelené fazolky očistíme, spaříme horkou vodou a nakrájíme. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemná kolečka, rajčata na čtvrtky a vejce na větší kousky.
Na dresink našleháme majonézu, smetanu, hořčici, šalotku nakrájenou najemno, olej a ocet. Osolíme a opepříme. Do dresinku vložíme rozpůlené brambory, cibuli, fazolky a rajčata. Přidáme vypeckované černé olivy a vejce.
Nakonec základ bramborového salát promícháme s nasekanými ančovičkami a restovaným tuňákem.
Bramborový salát s restovaným tuňákem podáváme s celozrnným pečivem