Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- salát 10 g sůl 200 g majonéza 100 g zakysaná smetana 10 g mletý bílý pepř 20 g citronová šťáva 240 g salátová okurka 20 g čerstvý kopr 1 kg brambory grenaille směs 1 g sůl 2 g mletý bílý pepř 30 g citronová šťáva 250 g uzený losos
Postup Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky. Čerstvý kopr nakrájíme na jemno. Salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek a nakrájíme na půl kolečka.
Nakrájené brambory s koprem a okurkou ochutíme solí, mletým bílým pepřem, citronovou šťávou a spojíme majonézou Vitana se zakysanou smetanou.
Následně salát dozdobíme tatarákem připraveným z nasekaného uzeného lososa, citronové šťávy a dochuceným mletým bílým pepřem a solí.
Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa podáváme jako chutnou přílohu k různým pokrmům podle chuti.